4 mei 2024

Joris Olivier


De vierde mei, dag van rouw,
overschaduwd door haat,
tweespalt overheerst de toon
van herin’ring gevallenen.

De vierde mei,
dag van herdenking doden,
dag van doden onschuldigen
in Oekraïne, Gaza, Soedan, …

De vierde mei,
dag van vrede in tijd van nood,
legt nu d’wrede ’s mensen aard
te kijk, open en bloot.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 04-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘4 mei 2024’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.