INLOGGEN
«»

Eervol gedenken

Een wirwar van herinneringen, veelal níet de mijne
Heel veel vanuit de overlevering; soms is zwijgen béter
als woorden niet meer toereikend zijn en emoties de
overhand nemen.

Als naoorlogskind mocht ook ík de oorlog wat herbeleven:
het harde werken láter, dat uiterst streng werd geëist
Ik had later als kind ook nooit "honger", dat bestónd niet
werd net nog niet vijandig mij wat toegekrijst...

Dat familielid met zijn nare kampherinnering dat zomaar
een Hongaar mee naar Nederland nam en ervoor gíng
Een Duits gezind liefje dat grootmoedig láter tóch welkom
was in een wat ándere kring en
zo nog wel wat herinneringen trek ík dan uit de kast.

Álle narigheid zou ik willen gedenken in dat wat dan die
afschúwelijke oorlog heet;
dééls maar kon ik begrijpen en verder slechts aanvoelen
als ook ik me van wat schuldeloos schuldgevoel kweet.

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eervol gedenken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.