Afwaswater

Paul Duyvesteyn

Op schuim van afwaswater dobberen diverse mestkevers
Tijdens afwassen worden ze onafgebroken ondergedompeld
Soms met zes pootjes pendelend in de lucht
Soms met rugpanser rondtollend op zeperige schuimkragen
Soms naar lucht happend met zeepsopsliertjes op hun verhard bekje

Spoelwater wordt nu op een beschaduwde binnenplaats geloosd
Daar doen ze buitensporig hun best om overeind te komen
Ze kronkelen kruislings als een hol nietig notendopje in de wind
Sommige gelukt het niet, ondanks krachtige kortademige schokjes
Dagen daarna liggen die verschrompeld in vaal daglicht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Afwaswater ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.