INLOGGEN
«»

Trots ben ik op de pauw

Trots ben ik op de pauw.
En de pauw is trots op mij.
Men kent het beest aan zijn
mooie veren. In alle variaties
blauw heeft deze veel in huis;
naast het ook zo gevarieerde
groen met zwarte stippen,
waarin hij zo feestelijk welbewust
gaarne over de dierenweide al
zijn charme wenst te manifesteren.

Met zijn wijd uitstaande verderbos.
Iedere vederpen nog mooier dan iedere
andere. Hoe zou je zoiets levend
schoon willen kunnen veranderen.
De natuur schept zijn eigen waarden
zonder voorbehoud. Laten wij slechts
trotse bewonderaars zijn van het levend
aardse goud. Van de schepping die in
verantwoordelijkheid aan de mens
toebehoort. De mens iets geeft van een
trots dat niets verstoort; zolang die
oog heeft voor de dag die na de morgen
gloort.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Trots ben ik op de pauw’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.