Pluimstaart.

Els Hengstman-van Olst

Razendsnel en vliegensvlug,
schiet ze door de bomen,
haar pluimstaart zwierig in een krul,
ze is niet meer in te tomen.

Ze tuimelt behendig naar omlaag,
verstopt gauw iets in de grond,
haar vlugge snelle grabbelpootjes,
verbergen een nootje die ze vond.

Dan springt ze verder naar de tuin
en duikt op een pinda netje,
gretig knabbelt ze eraan,
het is echt een pretje!

Maar dan opeens ontstaat een gat
en de pinda's rollen neer,
Pluimstaart is wat in de war
en weet het niet echt meer!

Ze neemt een sprong over het dak
en gaat er tussen uit,
de pinda's liggen overal,
maar Pluimstaart heeft de buit!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Pluimstaart.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.