Zeus

Paul Duyvesteyn

Op mijn gouden troon met mijn zilveren bliksemstaf overheers ik alle goden
Bij tegenspraak zal ik onverbiddelijk doden,
met zware regen over land en zee noden,
een ieder verbannen voor lange perioden

Op de Olympus naast mijn echtgenote Hera gezeten,
eis ik eer en gerechtigheid van al mijn profeten
Met mijn hemelse wagen doorklief ik woest het luchtruim,
hou zo wereldlijk en goddelijk evenwicht onder de duim

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zeus’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.