INLOGGEN
«»

het zingen van het leven

wat brengt wat naar je toekomt
hoe snel het ook gaat
op dit ganzenbord
hoeveel je ook wint
in deze Russische roulette
de uitkomst lag reeds vast
op je geboortedag
we leven met de zekerheid
van de dag van mogen
we weten van zijn zorgen
maar komt hij wel eraan gekropen
uit de baarmoeder van de nacht
of verlaten we voorgoed de dag

alles blijft en gaat verloren
we zijn als dorre blaren in de wind
het leven is tijd
hoor je de zwijgzaamheid
de woorden zijn ons krassen op de grond
gemurmel in de wind
het krassen van de naald
op die grijs gedraaide plaat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het zingen van het leven’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.