Als ik zwak ben.

Els Hengstman-van Olst

Als ik zwak ben en zo moe
ga ik naar mijn Heiland toe,
Hij hoort mijn smeken en mijn klacht
en geeft mij voortdurend nieuwe kracht.

Zelfs als ik in de put beland
is onder mij Zijn eeuwige hand,
Hij plaatst mij stevig op een steen
en helpt mij steeds weer op de been!

Hij stuurt Zijn engelen op mijn pad
ze dragen mij als een kostbare schat,
ik stoot zelfs niet eens mijn voet
want Gods zorg is altijd goed!

En sta ik bang op een steile berg
is mijn weg op dat moment zó erg,
dan roep ik luid naar mijn Heer
en steeds opnieuw helpt Hij weer.

Dan mag ik komen aan Zijn hart
Hij stilt mijn kommer en mijn smart,
pakt mij stevig bij de hand
en leidt mij naar zijn Vaderland!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als ik zwak ben.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.