INLOGGEN
«»

God heiligen

Een leven toegewijd
aan mijn God en Heere.
Liefhebben Zijn ere
dat brengt mee, dat ik lijd;
want mijn zondige hart
geeft mij steeds weer smart
van dingen, die ik tegen God bedrijf
met mijn ziel en lijf.
Lijden om deze wereld
die lijdt onder oorlog en geweld.
Pijn lijden om de kerk
die zo tekort schiet in haar werk
om aan God toegewijd te leven
maar wel haar leven aan genot te geven.
Ondanks dat blijf ik hopen
dat de Geest mij steeds weer zal nopen
om mijn leven te geven voor Hem;
het uit te dragen in leer en leven
ook met mijn stem
als men daar gehoor aan wil geven!
Want....., dat is nog maar de vraag
willen ze het horen? Niet......of graag?
God hoort mij wel, ook vandaag
dat is de troost; Zijn heiligheid is gestaag!

(n.a.v. 1 Petrus 3:15)

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Drikus Engelenhoven
Actief sinds: 18-10-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘God heiligen’ van Drikus Engelenhoven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.