INLOGGEN
«»

vijfentwintig jaar getrouwd

25 jaar getrouwd

2 Stenen tafels met ieder 5 geboden
2 Kleine visjes en maar 5 broden
Eén Wet, één maaltijd in het verleden
Ook nu, na zo lang ook in het heden
Blijft Hij het paar nog steeds geven
Alles, voor een goed huwelijksleven

2 harten door hun liefde samen ineen
25 jaar is men nu al gelukkig bijeen
Getallen zeggen natuurlijk niet veel
Toch blijft één getal een belangrijk deel
Een deel van het hart en leven weergeven
Omdat men niet zonder zou kunnen leven

Want Drie in het leven zal blijven bestaan
Al blijven die Twee al zo lang samen gaan
Want met De Vader, Zoon en Heilige Geest
Leeft men samen toe naar het Eeuwige Feest
In het vertrouwen dat Hij in vreugde en pijn
Alles zal geven en bij het echtpaar zal zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Vijfentwintig, een getal met inhoud Auteursrechten
Op dit gedicht ‘vijfentwintig jaar getrouwd’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.