INLOGGEN
«»

Jeugd

Het is mooi om jong te zijn
Midden in het leven te staan
Nog heel veel jaren te gaan
Alles lijkt zo vrolijk en fijn.

Geniet van je jonge jaren
Het is zo gauw voor bij
Leef daarom vrolijk en blij
Je moet nog zo veel ervaren.

Is de jeugd slechter dan voorheen ?
Men denkt vaak van wel
Maar oordeel nooit te snel
De jeugd draait er niet om heen.

Ouderen zijn ook jong geweest
En hebben zich ook wel vermaakt
En er een puinhoop van gemaakt
Zij waren vroeger ook niet bedeesd.

De jeugd heeft het goed
Vroeger had je geen geld
En was er minder geweld
Leefden niet op grote voet.

Laten we de jeugd niet afkeuren
Ze hebben de toekomst voor zich
Van alles houdt hen nog bezig
Veel goeds kan er nog gebeuren.

Zoek God in je jonge jaren
Zoek Hem terwijl hij nog te vinden is
Hij wil ook jou gelukkig zien, gewis
Met Hem zul je het goede ervaren.

Blijf dan in God de Heer geloven
Hij wil je het aller beste geven
Als je naar Zijn gebod wilt leven
Gods liefde gaat het al te boven.

Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Fedde Nicolai
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jeugd’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.