Echt zicht

Gertjan van der Kraan

Echt zicht -

Het zicht lijkt vaag
Zo ook weer vandaag
Wat krijgen we mee
Via de radio of de TV
Zal het aansprekend zijn
Zonder al te veel pijn
Het mag confronterend
Maar niet te belerend
Zijn de beelden correct
Worden we opgewekt
Om dingen te geloven
Of juist te laten doven
Is ons zicht nog wel echt
En blijft het een gevecht
Om echt te onderscheiden
Wie nu werkelijk lijden
In een wereld die kraakt
Steeds meer mensen raakt
Hoe is het met de rijken
Laten we nog wel blijken
Werkelijk mee te leven
Door gaven te geven
Of geven via onze luie stoel
Gewoon aan ‘t goede doel
Door weer een lot te kopen
En dan naast stil te hopen
Ik help er vast iemand mee
Anders de eigen portemonnee
En de zwakken vandaag
Blijft hun zicht nog vaag!?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Hoe kijken en luisteren we naar de media

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Echt zicht’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.