Zo'n akelige wijsneus!

Dakoyria

Zij stoof met een noodvaart naar binnen
Als kapitein van haar schip, mij al gauw
van mijn eigenwaarde beroofde... In een
wip!

Zij kwam mijn woning eens even inspecteren,
echter bar weinig waarop serieus iets aan te
merken was... Tsja, wel echter een wasrekje
over een deur... Noodgedwongen, wat niet
écht mijn bedoeling was!

Of ik soms geen droogtrommel bezat?
Ik ontkende ten zeerste en zei dat die helaas
nauwelijks functioneerde, waardoor ik alsnog
op te hangen had

Die vervelend wijsneus, wat had zij hier te
zoeken? Zij beschikte zomaar over mijn centen!
Een veel duurder type trommel die voor mij
volstrekt niet te behappen was...

Ik kreeg al spoedig wraakzuchtige gedachten:
ik ging die maar niet uiten Afhankelijk ben ik ook
nog van zo'n Miep en kan ik bij pech mijn eigen
toko wel sluiten!

Maar een nadrukkelijk gesuggereerde suggestie
eens in een zogeheten 'achterstandswijk' te gaan
kijken... Het woord alleen al! Dáár haalde zij dan
vást haar gelijk

Van enige mate van compassie en medemenelijk-
heid nog nooit gehoord, verliet zij met opgeheven
hoofd mijn woning Naar overduidelijk bleek
volkomen ongestoord!

Dakoyria, 23-2-2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 23-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Iemand van een Gezondheidsdienst was kennelijk ingeseind eens bij mij te komen kijken. Zij ving tamelijk 'bot' en droop met opgeheven hoofd af Nee, vrienden zullen we niet worden. Dakoyria, 23-2-2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo'n akelige wijsneus!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.