Een eerste pers

wil melker


een eerste pers


zij hebben hem
geschud geslagen
en afgeranseld

met lange stokken
de hoogste takken
van vruchten ontdaan

hij bleef stoïcijns
wist dat dit al
eeuwen zo werd gedaan

hij spijzigde hen
met kruidige olie
uit een eerste pers

hij deelde het leven
van de inwendige mens
had weet van alle geheimen

was generaties lang
in iedere binnentuin en zag
hun geschiedenis verdwijnen


wil melker
03/07/2017
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een eerste pers’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.