Doelloos

Joris Olivier



Ik zoek zonder oog voor wat mij wacht,
bedenk niet wat het verleden bracht.
De toekomst ligt ver achter mij verscholen,
moet nog te lang, zonder uitzicht dolen.

Voorbij van waar ik vroeger was geweest,
ligt geen heden, de toekomst gans verweest.
Ik draai in cirkels, telkens weer en weer,
de rechte weg kromt naar ‘t begin, elke keer.

Moedeloos zijg ik doodongelukkig neer,
weet mij geen raad, twijfel meer en meer.
Verleden, heden en toekomst zijn verweven,
ik geef op, laat me op de wind nergens zweven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 14-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Doelloos’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.